Erwin Peltenburg en Twan van Ampting hebben gelijk gekregen. Ze krijgen nu toch glasvezel.
Volledig scherm
Erwin Peltenburg en Twan van Ampting hebben gelijk gekregen. Ze krijgen nu toch glasvezel. © Kees Martens/DCI Media

Overgeslagen huizen in Woensel krijgen nu toch glasvezel, zonder rekening van 7000 euro

EINDHOVEN - Glasvezel? Dat wordt dan 7000 euro. Dat kregen bewoners van de Hendrik de Keyzerlaan in Woensel in eerste instantie te horen na een haalbaarheidsonderzoek van KPN. Reden: hun huizenblok is een kleine tien jaar geleden als enige stukje wijk per ongeluk overgeslagen bij de aanleg van het netwerk.

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 1. Na felbegeerde verblijfsvergunning dolgelukkig met droomhuis van 41 vierkante meter
  PREMIUM

  Na felbegeer­de verblijfs­ver­gun­ning dolgeluk­kig met droomhuis van 41 vierkante meter

  EINDHOVEN - Je land ontvlucht, asielprocedure in en uiteindelijk krijg je te horen dat je in Nederland mag blijven. Dan is het wachten op een eigen huis, lang wachten. Momenteel zitten elfduizend statushouders in de wachtkamer. Gemeenten moeten aan de bak. Statushouders die een woning krijgen toegewezen zijn de koning te rijk. Imam Ali Nazari (23) uit Afghanistan streed vijf jaar voor zijn verblijfspapieren. Nu woont hij in een klein appartement in Eindhoven op steenworp afstand van het stadion van PSV.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven