Volledig scherm
Overval op hoogbejaarde vrouw in Eindhoven © Bert Jansen

Overvallers dreigden vingers hoogbejaarde vrouw (89) af te snijden in Eindhoven, veel geld gestolen

EINDHOVEN - Een hoogbejaarde vrouw uit Eindhoven die in oktober werd overvallen in haar eigen woning, gaf de daders een ‘aanzienlijk geldbedrag mee’ omdat zij hadden gedreigd haar vingers met een mes af te snijden. Dat maakt de politie vandaag bekend. De brute overval is maandag het belangrijkste onderwerp in opsporingsprogramma Bureau Brabant.

De vrouw van 89 werd zaterdagavond 13 oktober, tussen zeven en acht uur ‘s avonds, ineens overvallen in haar flat aan de Reinaertlaan in Eindhoven. Twee jonge overvallers met bivakmutsen op stormden naar binnen en haalden de woning overhoop.

Vierde verdieping

Ze dreigden onder meer met een mes en riepen dat zij daarmee haar vingers zouden afsnijden. Het slachtoffer gaf hierop in paniek een envelop met daarin een ‘aanzienlijk geldbedrag’ mee aan de daders. Zij sloegen op de vlucht en stapten in een donkerblauwe auto, waarschijnlijk een Volkswagen Golf.

De vrouw woont op de vierde verdieping.  Hoe de twee mannen, allebei Oost-Europese types van rond de 25 jaar oud, binnen zijn gekomen is nog niet bekend. Om toegang te krijgen tot het complex, moet eerst worden aangebeld. Bewoners binnen zien vervolgens via een cameraverbinding wie beneden voor de deur staat.

Verband

De zoektocht naar de daders is nog in volle gang. De recherche onderzoekt het mogelijke verband met een gebeurtenis een dag eerder waarbij de Eindhovense werd geholpen door twee slotenmakers, nadat ze per ongeluk haar sleutel was vergeten. De slotenmakers dienden vervolgens een forse rekening in.

De politie neemt de overval zeer hoog op. ,,Gelet op de kwetsbaarheid van het slachtoffer”, liet een woordvoerder eerder weten. De Eindhovense raakte fysiek niet gewond bij de overval. ,,Maar ze is logischerwijs erg ontdaan over wat er gebeurd is.” 

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven