Volledig scherm
De vlaggen werden gehesen op het balkon van een van de penthouses van Parc Fontaine aan de Le Sage ten Broeklaan in Eindhoven, ten teken dat het hoogste punt van de bouw is bereikt. © Michel Theeuwen

Parc Fontaine in Eindhoven bereikt hoogste punt

EINDHOVEN - Parc Fontaine - het bouwplan voor 3 torens met 58 luxe appartementen aan de Le Sage ten Broeklaan in Eindhoven - heeft nu ook officieel het hoogste punt bereikt. In het bijzijn van tientallen toekomstige bewoners werden op het balkon van een van de penthouses vlaggen gehesen. En uiteraard werd daar getoast met champagne. 

De eerste appartementen worden in het laatste kwartaal van dit jaar opgeleverd, de laatste in het eerste kwart van 2020. De 19  koopappartementen zijn verkocht en van de 39 huurappartementen is ook de helft vergeven. 

Volledig scherm
Jack Aldenhoven, directeur van BanBouw uit Nuenen (links), spreekt de toekomstige bewoners van Parc Fontaine aan de Le Sage ten Broeklaan in Eindhoven toe op het balkon van een van de penthouses. © Michel Theeuwen

Vanaf het balkon op de vijfde verdieping kijken de toekomstige bewoners zo het Stadswandelpark in. Opvallend zijn enkele verdroogde dennen. Volgens directeur Jack Aldenhoven van BanBouw uit Nuenen - dat het project ontwikkelt en bouwt met Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen - ligt dat niet aan het bouwproject. ,,We hebben zelfs het grondwater dat we hier moesten oppompen uit de bouwput, met slangen teruggeleid naar het park. Zodat het meteen terugging naar de natuur", aldus Aldenhoven. 

Volledig scherm
De vlaggen wapperen op een van de drie woontorens van Parc Fontaine aan de Le Sage ten Broeklaan in Eindhoven, ten teken dat het hoogste punt van de bouw is bereikt. © Michel Theeuwen

In september start ook de herinrichting van het stuk Le Sage ten Broeklaan achter het Parktheater waar de drie woontorens aan liggen. Het doorgaand verkeer wordt geweerd en er komt een breed fietspad met veel groen te liggen. Dat moet eind dit jaar klaar zijn. 

Hofdijkstraat

Aan de Hofdijkstraat achter Parc Fontaine wil BanBouw grondgebonden stadswoningen bouwen. Volgens Aldenhoven wordt  momenteel gewerkt aan een bestemmingsplanwijziging die dat mogelijk moet maken. Met eigenaar Lidl van de grond is hij nog in onderhandeling.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7786 stemmen