Volledig scherm
Brandschade bij Parkpaviljoen Philips de Jongh in Eindhoven. © Bert Jansen

Parkpaviljoen Philips de Jongh in Eindhoven uitgebrand, politie vermoedt brandstichting

EINDHOVEN - Een brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.00 uur voor grote schade gezorgd bij Parkpaviljoen Philips de Jongh in Eindhoven. De politie vermoedt brandstichting, zo laat een woordvoerder weten.

Rond 00.55 uur hoorden omwonenden een harde knal en zagen ze vlammen aan de achterkant van het gebouw. Daar bleek een ondergrondse container in brand te staan. De brand greep snel om zich heen en zorgde op veel plekken voor een forse schade. 

Nadat de brand was geblust bleek het hele paviljoen aan de binnenkant besmeurd met roet en hing er een brandlucht. 

Bij de brand raakte niemand gewond. De politie deed onderzoek en vond een grote hoeveelheid vuurwerkresten. Die vonden ze ook bij de container. Ze vermoedt brandstichting.

Geschrokken

Quote

We hadden vandaag eigenlijk een barbecue, maar die hebben we al af moeten zeggen

Monique Verhagen

Het eigenaarsechtpaar Berrie en Monique Verhagen was zaterdag volop met schade-experts aan het werk om te kijken wat er te redden valt. Ook een calamiteitendienst was ter plaatse voor de eerste stappen die ondernomen moeten worden na een brand.  

,,We waren vannacht ontzettend geschrokken toen de politie aan de deur stond”, zegt Monique Verhagen. ,,Toen we hier kwamen zagen we in de schijnwerpers van de brandweer al meteen dat het flink mis is. We hadden vandaag eigenlijk een barbecue, maar die hebben we al af moeten zeggen. Voordat de schade hersteld is duurt het wel een paar maanden. We kijken nog of we in overleg met de verzekering een noodvoorziening kunnen treffen om onze activiteiten toch voort te kunnen zetten.”

Rotje

Monique zegt dat wel duidelijk is wat er gebeurd is en bukt om een stukje van een rotje op te rapen. ,,Van dit soort vuurwerkresten heeft de politie ook voor onderzoek meegenomen. Dat hebben de daders vannacht in een deels ondergrondse vuilcontainer gegooid en de brand is helaas overgeslagen naar ons paviljoen.”

Volledig scherm
Brandschade bij Parkpaviljoen Philips de Jongh in Eindhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Brandschade bij Parkpaviljoen Philips de Jongh in Eindhoven. © Bert Jansen
  1. Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’
    PREMIUM
    Update

    Honderden Eindhoven­se studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

    EINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven