Volledig scherm
Pegida-voorman Edwin Wagensveld in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Pegida nu wel naar Stadhuisplein in Eindhoven

EINDHOVEN - Pegida gaat zondagmiddag van een tot drie uur demonstreren in Eindhoven. Niet bij de Al Fourqaan-moskee, maar op het Eindhovense Stadhuisplein. ,,We komen voortaan elke zondagmiddag naar Eindhoven", zegt Pegida-voorman Edwin Wagensveld. ,,Net zo lang totdat we wel bij moskee terechtkunnen.”

Vrijdagochtend heeft het Eindhovense gemeentebestuur Pegida laten weten dat de anti-islamorganisatie geen actie mag voeren bij de Al Fourqaan-moskee, zoals de organisatie had aangekondigd. Een eerdere demonstratie van Pegida daar liep volledig uit de hand

Naar aanleiding daarvan werden alle door Pegida aangekondigde demonstraties op die locatie door burgemeester John Jorritsma verplaatst naar het  Stadhuisplein. Tot op heden blies de organisatie in reactie daarop die demonstraties telkens af. 

,,Maar deze keer niet", reageert Wagensveld desgevraagd. ,,De burgemeester denkt zeker dat wij daar in blijven tuinen, en dat ie van ons af is als hij de locatie telkens verplaatst. Maar dat is echt niet zo. Hij kan voorlopig elke week een blik agenten open trekken. We blijven gewoon komen, net zo lang totdat we kunnen demonstreren in de Eindhovense wijk waar spraken is van een probleem."

Dat probleem is volgens Wagensveld dat als Pegida in de Eindhovense wijk Woensel komt demonstreren tegen de islam moslimjongeren daar op reageren door ‘met bakstenen en stoeptegels te gooien en met ijzeren staven te zwaaien'. 

Bekijk hieronder de beelden van de laatste Pegida-demonstratie in Woensel

In samenwerking met indebuurt Eindhoven