Volledig scherm
PREMIUM
Op de voorgrond de bakstenen die naar Pegida-aanhangers werden gegooid.

Pegida wil dat politie Eindhoven alsnog achter stenengooiers aangaat; agenten hebben geen stenengooiers gezien

EINDHOVEN - Pegida-voorman Edwin Wagensveld wil dat de Eindhovense politie de scooterrijders oppakt die zaterdag in de Frankrijkstraat stenen gooiden naar hem en zijn groepje mede-actievoerders. De politie deed dat toen niet, maar hield wel de actievoerders en twee ANP-journalisten aan.

Het ED vroeg de politie maandagochtend of ze alsnog achter de stenengooiers aangaat. ‘Onze mensen op straat die nadrukkelijk in de buurt van Pegida-aanhangers aanwezig waren, hebben niet waargenomen dat er met stenen naar Pegida-aanhangers is gegooid. Daarmee zijn er dus geen verdachten in beeld die wij op een later moment kunnen aanhouden’, zo reageert een woordvoerder.

  1. Kerkklokken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieuze boodschap van Netflix onthult waarom
    video

    Kerkklok­ken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieu­ze boodschap van Netflix onthult waarom

    EINDHOVEN - De kerkklokken van de Catharinakerk in Eindhoven speelden vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’. Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt waarom: het derde seizoen van de hitserie La casa de papel begint vandaag. Terwijl de kerkbeheerder van de kerk van niks wist, werd de beiaardier door het reclamebureau van de streamingdienst benaderd om de serie te promoten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven