Volledig scherm
Peter Koelewijn viert een feestje in Parktheater © ED

Peter Koelewijn blikt tijdens gala-avond in Parktheater in Eindhoven terug op carrière

EINDHOVEN - Guus Meeuwis, Ruth Jacott, Dave 'The Kik' von Raven, Dennie Christian en Helmut Lotti zijn enkele van de muzikale vrienden die Peter Koelewijn maandagavond 6 november heeft uitgenodigd in het Parktheater in Eindhoven. Begeleid door een band onder leiding van Jan Rietman blikt de Eindhovense godfather van de Nederlandstalige rock-’n-roll  terug op zijn zestigjarige carrière.

Peter Koelewijn (1940), de in Stratum geboren en getogen godfather van de Nederlandstalige rock-’n-roll, begon in 1957 zijn eerste liedjes te schrijven en vormde op de Eindhovense mulo zijn eerste bandje met gitaristen Karel Jansen en Roelof Egmond en zangeres Anneke Grönloh. Een jaar later voegt Harry van Hoof zich bij de groep. In 1959 ontstaan Peter en zijn Rockets, die in hetzelfde jaar nog hun eerste single opnemen, Kom van dat dak af, dat in 1960 een enorme hit wordt.

Andere artiesten

In de loop van zijn carrière werkte Koelewijn als producer en songschrijver nauw samen met uiteenlopende artiesten als Bertus Borgers (later lid van de Rockets), Armand, Pater Moeskroen, Anneke Grönloh, Ronnie en de Ronnies, Nico Haak, Louis Neefs, Q65, Bonnie St. Claire, Grant & Forsyth, Frank & Mirella en Ria Valk.

Eerder dit jaar verkocht de 76-jarige Koelewijn zijn villa in Soest en verhuisde deze zomer met zijn vriendin naar Vessem.

Peter Koelewijn & vrienden special, maandag 6 november, 20 uur, Parktheater Eindhoven.

De single 'Marijke' uit 1963, van Peter en zijn Rockets: 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven