Volledig scherm
Peter Koelewijn. © ANP

Peter Koelewijn keert terug naar de regio Eindhoven

EINDHOVEN – Peter Koelewijn heeft zijn huis in Soest verkocht en volgende week verhuist de 76-jarige Koelewijn met zijn vriendin Els naar een huurhuis in Vessem, vijftien kilometer van zijn geboortestad. Koelewijn – het meest bekend van de hit ‘Kom Van dat dak Af’- is een geboren Stratummer.

Koelewijn werd in 1940 geboren op de Heezerweg, als zoon van een familie visverkopers. Ze hadden daar, binnen de ring, ook een viswinkel. Hij werkte als journalist bij de lokale krant, maar vertrok in de jaren ‘60 naar Hilversum om daar als zanger, tekstschrijver en producer carriere te maken.

In eerste instantie was het niet de bedoeling om weg te gaan uit Soest. ,,We hebben eerst naar iets anders in Soest gezocht, maar op een gegeven moment stelden we onszelf de vraag: waarom niet naar Brabant? We hebben daar vrienden vlakbij wonen over de Belgische grens in Lommel en Turnhout. En in Brabant liggen mijn roots", zegt de in Eindhoven geboren en getogen zanger, platenproducer en diskjockey. 

Buren
Koelewijn vindt het niet moeilijk om na bijna een halve eeuw weg te gaan uit Soest. ,,Ik laat leuke herinneringen achter, maar waar we heen gaan is ook een groot bosgebied en mooie natuur. Het lijkt op elkaar. Onze beste vrienden in Soest waren onze buren en die zullen we blijven zien en mijn vriendin Els heeft in Soest ook nog dingen die ze blijft doen, dus we zullen nog regelmatig terugkomen."

Koelewijn treedt ondanks zijn respectabele leeftijd nog steeds op. “Veel bedrijfsfeesten, maar ook tijdens Hollandse festivals op pleinen”.    

Volledig scherm
De viswinkel van de familie Koelewijn aan de Heezerweg. © ed

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9305 stemmen