Evoluon Eindhoven rijksmonument
Volledig scherm
Evoluon Eindhoven rijksmonument © FotoMeulenhof

Petitie Eindhoven wil Evoluon zichtbaar houden


EINDHOVEN - Houdt het Evoluon zichtbaar. Met die slogan is Eindhovenaar Michiel Leenen een online petitie begonnen tegen het plan van Foolen & Reijs en Hurks Bouw en Vastgoedontwikkeling voor het park rond het rijksmonument in Eindhoven. 

Leenen wil zijn actie niet toelichten aan het ED. Op de site petitie.nl is te lezen dat de initiatiefnemer bang is dat het Evoluon ‘bijna niet meer zichtbaar’ zal zijn als de plannen uitgevoerd worden. ‘Ze gaan op het terrein rondom het Evoluon zo hoog bouwen dat het Evoluon nog maar op een paar hoekjes te zien is', schrijft Leenen er. Inmiddels hebben zo'n 423 mensen (stand vrijdagmiddag 14.15 uur) getekend. 

Een eerste ontwerp van het plan voor het Evoluon in Eindhoven van Hurks/Foolen & Reijs.
Volledig scherm
Een eerste ontwerp van het plan voor het Evoluon in Eindhoven van Hurks/Foolen & Reijs. © Buro Lubbers/Hurks/Foolen & Reijs

Foolen & Reijs en Hurks hebben het Evoluon eind vorig jaar gekocht van Philips. Behalve een renovatie en herontwikkeling van de rijksmonumentale vliegende schotel, maakt ook nieuwbouw deel uit van het plan. Die zorgt ervoor dat het dure beheer van het voormalige Philips-icoon betaalbaar is. Ook ontstaat zo een stille binnentuin, aldus de plannenmakers. Op belangrijke punten, zoals bij de rotonde Noord-Brabantlaan, de Tilburgseweg en de Ring zal het Evoluon wel duidelijk zichtbaar blijven, stellen de Eindhovense ontwikkelaars.

Geert Hurks, Hans de Jong (President Philips Nederland) en Lee Foolen (vlnr) bij het Evoluon.
Volledig scherm
Geert Hurks, Hans de Jong (President Philips Nederland) en Lee Foolen (vlnr) bij het Evoluon. © Bram Saeys

In samenwerking met indebuurt Eindhoven