Het eerste kwartaal van Philips valt tegen door de uitbraak van het coronavirus.
Volledig scherm
Het eerste kwartaal van Philips valt tegen door de uitbraak van het coronavirus. © Philips

Philips: Coronavirus drukt resultaat

EINDHOVEN - Zorgtechnologieconcern Philips waarschuwt voor een negatief effect op de resultaten in het eerste kwartaal van dit jaar door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De onderneming kan nog geen specifiek bedrag noemen.

Het virus heeft grote delen van het openbare leven in China geraakt. Dat heeft ook invloed op de vraag naar de consumentenproducten van Philips in het land. Ook raken maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen de leveringsketen van Philips. Philips topman Frans van Houten gaf onlangs al een waarschuwing af dat het eerste kwartaal 'slechts het begin is'. Hij verwacht dat de gevolgen door de corona uitbraak voor veel bedrijven pas in het tweede kwartaal echt goed zichtbaar worden.

In verband met de uitbraak van het virus heeft Philips voorzorgsmaatregelen genomen en protocollen opgesteld op basis van aanbevelingen van officiële gezondheidsinstanties, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ook heeft Philips middelen ingezet om de preventie en bestrijding van de uitbraak te ondersteunen.

Philips heeft via zijn Philips Foundation apparatuur en benodigdheden geschonken aan het ziekenhuis in de stad Wuhan. Daarmee wordt de diagnose en de behandeling van longontstekingen als gevolg van corona-infecties vergemakkelijkt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven