Philips meldt 'sterke interesse’ voor tak huishoudelijke apparaten
EINDHOVEN - 'Sterke interesse’ is er voor de Philips-divisie die apparaten als de Senseo, airfryer en stofzuigers verkoopt. Dat zegt Philips-topman Frans van Houten.
Philips heeft zijn divisie voor huishoudelijke apparaten sinds begin dit jaar te koop staan. Ondanks de coronacrisis ligt het verkoopproces op schema, stelt Van Houten. ,,Deze herfst verwachten we met potentiële kopers in contact te treden", stelde hij dinsdag in een presentatie aan de vooravond van de consumentenelektronicabeurs IFA.
De dit jaar vanwege de coronapandemie in digitale vorm te houden beurs blijft voor Philips van belang. Van Houten vindt dat de huishoudelijke apparaten minder goed passen bij een concern in zorgtechnologie, maar houdt vast aan producten voor de persoonlijke gezondheid.
Relevant voor gezond leven
Philips houdt zijn tandenborstels, producten voor gezond slapen, artikelen voor moeder en kind en scheerapparaten nog graag aan boord. ,,De kwaliteit van de slaap, persoonlijke hygiëne en mondzorg zijn relevant als je mensen gezond wil laten leven", onderstreept de topman.
Volgens Van Houten groeien de markten voor persoonlijke gezondheid en de professionele wereld van de zorgverleners dichter naar elkaar toe. De tandenborstel speelt een rol in preventie tegen hartziekten en andere kwalen, zegt Philips. Poetsgedrag kan door tandartsen worden gevolgd. In de Verenigde Staten werkt Philips samen met een verzekeraar aan een model om consumenten die goed poetsen een lagere premie te laten betalen.
Zorg op afstand
Het coronavirus zal de toepassing van zorg op afstand een impuls geven, stelt Philips. ,,Consumenten willen meer dan ooit controle over hun gezondheid", meent Deeptha Khanna, die sinds kort bij Philips verantwoordelijk is voor de activiteiten op het gebied van persoonlijke gezondheid. Van Houten voegt toe dat ‘corona heeft geleerd mensen liever buiten het ziekenhuis te houden'. Zo zou de consument meer genegen zijn data over zijn gezondheid online te delen en zou de zorgverlener meer openstaan voor zorg op afstand.
Met de apps die Philips heeft ontwikkeld ter begeleiding van producten voor bijvoorbeeld tandenpoetsen, maar ook voor artikelen voor moeders en baby's en voor ontharen speelt het als consumentenmerk een nieuwe rol. De apps werken volgens Van Houten als klantenbinding. ,,Consumenten die op die manier verbonden zijn, kopen meer.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Uiteengespatte eredivisiedroom laat leegte achter bij FC Eindhoven: ‘Het momentum was er, dan is dit pijnlijk’
Het geloof in een finaleplek was groot, maar bleek ook broos. De eredivisiedroom van FC Eindhoven spatte zaterdag al snel uiteen tegen ADO Den Haag, dat ook de return won: 1-2. Teleurstelling, leegte en het gevoel van ‘wéér net niet’ beklijfden na afloop. -
PREMIUM
Fenomeen Yuja Wang kan Rachmaninov laten fluisteren
EINDHOVEN - Bij elk optreden van de 35-jarige Chinese pianiste Yuja Wang is het raak: de monden van de toehoorders vallen open van verbazing over een adembenemende virtuositeit waarmee dit fenomeen menig collega ver achter zich laat. Zoals zaterdagavond in Muziekgebouw Eindhoven. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
PREMIUM
Buurthuis in de knel door verdriedubbelde energierekening: ‘We hebben corona overleefd maar dit overtreft alles’
EINDHOVEN - Het gemeentebestuur van Eindhoven denkt na over oplossingen voor buurthuizen die in de knel komen door gestegen energiekosten. Bij wijkcentrum Heidehonk in Woenselse Heide verdrievoudigde de energierekening. Een duurzamer gebouw is de enige oplossing, zegt financieel beheerder Fred Stuut. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.
-
PREMIUMmet video
Japanse duizendknoop duikt op na verhuizing stuw van waterschap: ‘We zijn alert, maar 100 procent uitsluiten dat plant meelift is onmogelijk’
REUSEL - Waterschap De Dommel verklaarde twee jaar terug in Reusel de oorlog aan de Japanse duizendknoop. Nu lijkt diezelfde woekeraar te zijn meegelift met een stuw van het Waterschap aan de Herdersdreef in Reusel. -
vv Brabantia krijgt koninklijke erepenning
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen.
In samenwerking met indebuurt Eindhoven