Volledig scherm
© ANP

Philips neemt Amerikaans bedrijf Blue Willow Systems over

AMSTERDAM - Philips neemt het Amerikaanse Blue Willow Systems over, een bedrijf dat zich bezighoudt met software voor gebruik in de ouderenzorg. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Met de overname versterkt Philips zijn eigen bestaande veiligheidsplatform Carepoint 6,0 voor ouderen en personeel in gemeenschapsruimtes. Blue Willow Systems stelt gebruikers in staat te achterhalen waar bewoners en personeel zich op elk willekeurig moment bevinden. Door middel van het cloudplatform van Blue Willow Systems kunnen zorginstellingen beter toezicht houden op het gedrag en de veiligheid van inwoners, bijvoorbeeld door de automatische detectie van vallen waarbij automatisch waarschuwingen naar mobieltjes en computers gestuurd. 

Philips kondigde verder een samenwerking aan met Inovonics, een bedrijf dat zich bezighoudt met draadloze sensoren voor toezicht in instellingen voor ouderenzorg in de Verenigde Staten. Door deze samenwerking is het Philips CarePoint 6.0 platform nu ook in staat om apparaten van Inovonics te monitoren, naast de Lifeline-apparaten van Philips

In samenwerking met indebuurt Eindhoven