Kinderconcert PhilZuid (archieffoto).
Volledig scherm
Kinderconcert PhilZuid (archieffoto). © Simon van Boxtel

PhilZuid lanceert online platform met ‘muziek voor jonge gasten’

EINDHOVEN - De Philharmonie Zuidnederland presenteert een website voor kinderen van 6 t/m 12 jaar: ‘Muziekmaatjes’. Hiermee kunnen ze thuis muziek maken met zelfgemaakte instrumenten, bodypercussie en zang. Ook biedt PhilZuid een maand lang gratis Stingray Classica aan.

Muziekmaatjes is deels een aanvulling op het lespakket dat PhilZuid, gevestigd in Maastricht en Eindhoven, standaard bij alle educatieve voorstellingen aanbiedt voor scholen, maar ook bedoeld om samen met broer, zus of ouders muziek te maken, nu iedereen thuis zit. Kinderen worden onder meer uitgedaagd tot zelf instrumenten bouwen, muziek maken zonder instrumenten, met muziekquizjes en karaoke zingen op een Nederlandse versie van Happy van Pharrell Williams. 

Gratis Stingray-abonnement

Daarnaast biedt Philharmonie Zuid in deze tijd van gesloten zalen iedere liefhebber van klassieke muziek via deze link de mogelijkheid om een maand lang gratis gebruik te maken van de Stingray Classica-app. Aanmelden voor 18 april.

De Stingray Classica-app - normaal 8,99 euro per maand - geeft klassieke muziekliefhebbers onbeperkt en on demand toegang tot een catalogus van ruim 2.000 uur aan integrale concerten en voorstellingen. Inclusief uitvoeringen van Philharmonie Zuidnederland.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven