Volledig scherm
Artist Impression Piazza © x

Piazza wordt iedere nacht een beetje mooier

EINDHOVEN - Van guur tochtgat naar een gezellige ontmoetingsplek. De eigenaar van winkelcentrum Piazza in Eindhoven heeft een hele klus te klaren.

Eindhoven - Het is vooral werk voor de avonduren want mensen die er komen winkelen moeten zo weinig mogelijk overlast ervaren. De verbouwing van winkelcentrum Piazza is desalniettemin in volle gang. Momenteel wordt de nieuwe tegelvloer op de tweede verdieping bijvoorbeeld al gelegd. De vloer op de eerste etage is daarna aan de beurt. 

Vernieuwing
Het uit 2004 daterende winkelcentrum was hard toe aan vernieuwing. Huurders klagen al jaren, met name over het klimaat in de Piazza. Op koude dagen letterlijk een tochtgat. De open vides worden daarom voorzien van schuiframen die, afhankelijk van de weersomstandigheden, open of dicht kunnen. De aannemer is inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor het plaatsen van de ramen. Volgens Bert Wijnveen van Piazza-eigenaar Berkhouwe Vastgoed een precisieklus. ,,Zo'n flexibele pui moet natuurlijk wel voldoen aan strenge veiligheidseisen. Bijvoorbeeld wat betreft de bevestiging en brandveiligheid." 

Ook de huidige bestrating op de begane grond wordt volgens Wijnveen vervangen. Hier komen donkere tegels die volgens de directeur een logische overgang vormen met het 18 Septemberplein. 

Zomer
De werkzaamheden op de begane grond gaan overigens pas na de zomer van start. Er komt dan ook een nieuwe verbinding met de kelder. De roltrappen verdwijnen en hier komen brede trappen voor terug. Voor mindervaliden is de kelder nog steeds per lift bereikbaar. Blikvanger op de begane grond moet de koffiekiosk met terras worden. Mede door de toevoeging van extra groen en nieuwe verlichting moet de Piazza weer een prettige plek worden om te verblijven. 

Dat is het nu niet. Ook in de avonduren na sluitingstijd van de winkels is er veel overlast. Van zwervers en drugsdealers bijvoorbeeld. De roltrappen worden momenteel provisorisch afgesloten met hekken. In de nieuwe situatie worden er rolluiken geplaatst die het winkelgedeelte na sluitingstijd afsluiten voor het publiek. De heropening van de vernieuwde Piazza staat vooralsnog gepland voor halverwege 2018. De winkels blijven gedurende de gehele verbouwing open en bereikbaar.

Volledig scherm
Piazza Artist Impression © x
Volledig scherm
Piazza Eindhoven wordt verbouwd © Fotopersburo van de Meulenhof bv

In samenwerking met indebuurt Eindhoven