Volledig scherm
PREMIUM
Bezorgde ouders Masha Gerbecks, Hanneke Gelderblom, Kamil Czarnecki, Tejasvi Chintalpudi. (vlnr). © FotoMeulenhof

Pingpongen over rug van kind; ouders boos over einde Kluppluz in Eindhoven

EINDHOVEN - Ouders zitten met hun handen in het haar, nu Kluppluz zich gedwongen ziet zijn groepsbegeleiding in Eindhoven af te bouwen. De eerste kinderen van wie de indicatie is verlopen zitten al thuis, nog zonder zicht op een alternatief. ,,We horen niks van de gemeente Eindhoven." Eigenlijk willen de ouders ook geen ander aanbod. ,,Kluppluz is het beste voor ons kind."

Ontredderd, boos en bezorgd zitten ze bij elkaar, een groepje ouders van de Kluppluz-groep van de Pachtakker. Ze hebben allemaal een kind dat - soms tijdelijk - extra zorg nodig heeft: Een zoontje dat superactief en slim is maar geen woord zegt. Een dochtertje met een ernstige vorm van epilepsie, dat elk moment een aanval kan krijgen waarbij noodzorg nodig is. Een zoontje dat zich in de 'gewone' kinderopvang achter de prullenbak verstopte, uit angst voor andere kinderen. Allemaal zagen ze hun kind bij Kluppluz opbloeien. Maar nu zijn ze - net als ouders van circa 90 andere kinderen in Kluppluz-groepen in de stad - op 23 april overvallen door een brief van Kluppluz dat alles stopt. De reden: de lagere jeugdzorg-tarieven die Eindhoven 1 mei heeft ingevoerd: omgerekend 10 tot 13 euro per kind per uur.

  1. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
    PREMIUM

    Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

    EINDHOVEN - Door een wet kon de gemeente Eindhoven pas op 7 juni beginnen met bestrijding van de processierups, toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven