Volledig scherm

Pizzabakker Papa John's komt naar Eindhoven

EINDHOVEN - Opnieuw komt een fastfoodgigant naar Eindhoven. Megapizzabakker Papa John's wil over een half jaar een vestiging openen op de Kleine Berg. De Amerikanen zoeken nog wel een franchiser die de zaak (en volgende vestigingen) wil runnen.

Papa John's Pizza wil ook best een 'slice', een snee van het grote Eindhovense brood, zegt een woordvoerder. De stad is met zijn jonge bevolking, van wie velen ook nog eens expats, een gewilde plek voor de grote fastfoodbedrijven, zoals de komst van Dunkin' Donuts, Taco Bell, Vapiano, Happy Italy en Five Guys al bewees. ,,Als we zien hoe andere internationale merken hier presteren, dan is er ook een markt voor Papa John's."

Maar de zegsman benadrukt wel dat er zich nog eerst een uitbater moet melden, liefst voor het opzetten van meerdere zaken in Eindhoven. Al verwacht hij geen problemen om die te vinden. Dan kan de eerste zaak uiterlijk over zes maanden open, aldus de woordvoerder. In drie jaar tijd kunnen dan nog vier andere vestigingen volgen, verwacht Papa John's. Dat gaat in totaal werk opleveren voor ongeveer honderd mensen.

Fiets

Papa John's is een afhaal- en bezorgservice. Dat laatste gebeurt met elektrische scooters en fietsen. Bezoekers komen ook vaak met de fiets, zegt de woordvoerder. Hij verwacht dan ook geen problemen met parkeren op de wat dat betreft zo lastige Kleine Berg. ,,En daar hebben we het voordeel van de vele passanten in de drukke straat."

Het bedrijf is opgericht door pizzabakker John Schnatter. Die begon zijn eerste eigen zaak in de Jeffersonville, Louisiana, in de Verenigde Staten in 1985. Het bedrijf, genoemd naar zijn vader en zijn opa, heeft inmiddels ruim 5000 vestigingen in 44 landen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven