Volledig scherm
De tbs-instelling de Woenselse Poort. Archieffoto Jean Pierre Reijnen

Plan tbs-kliniek De Woenselse Poort Eindhoven ligt er, maar nu?

EINDHOVEN - Een plan voor het verbeteren van de veiligheid en het werkklimaat bij tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven is er. Maar alles staat of valt met de uitvoering.

Het aantrekken van meer personeel – de werving is al begonnen –, betere scholing van bestaande krachten, de komst van een 'veranderdirecteur' in de persoon van de ervaren John Nijhuis die eerder twee andere tbs-klinieken leidde, en betere controle op smokkel van drugs. Wat er zoal moet gebeuren om tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven weer veilig te maken voor het personeel en de cliënten is wel duidelijk. De vraag is nu: hoe?

Dat zegt zowel Hennie Driessen, voorzitter van de Ondernemingsraad van de GGzE (waar de tbs-kliniek onder valt), als bestuurder Michel van Erp van vakbond Nu'91. De directie heeft het personeel van de kliniek deze week bijgepraat over een lange reeks voornemens. Die staan in het plan van aanpak dat nu bij de Inspectie Veiligheid en Justitie ter beoordeling ligt.

Van Erp: "Wat de directie allemaal wil, is nu bekend. Maar de grote vraag is: hoe gaan ze dit doen? Het heeft bijvoorbeeld geen zin om extra personeel aan te trekken als die mensen snel weer verdwijnen omdat het in de kliniek nog niet goed gaat. Het moet wel allemaal met de mensen op de werkvloer worden gedaan. De plannen klinken logisch, maar wat is de samenhang?" Van Erp heeft van zijn leden op de werkvloer overigens nog geen negatieve opmerkingen gehoord over het plan.

Lees meer in de papieren krant van zaterdag of via de e-paper.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven