Volledig scherm
Impressie van het plan District E van projectontwikkelaar/belegger Amvest en bureau Powerhouse Company/ZUS | Zones Urbaines Sensibles voor het Stationsplein in Eindhoven. © Amvest/Powerhouse Company 2017

Plannen District E Eindhoven voor het eerst openbaar in januari

EINDHOVEN - De eerste openbare bijeenkomst over de plannen voor drie torens op het Stationsplein in Eindhoven is op 11 januari. In de tussentijd wordt al wel gepraat met omwonenden en belanghebbenden.

Dat heet projectontwikkelaar en belegger Amvest donderdag bekend gemaakt. Dat gebeurde bij de ondertekening van de contracten met de gemeente Eindhoven. Daarin wordt onder meer de verkoop van de gemeentegrond geregeld. 

Amvest won deze zomer de tender voor ontwikkeling van het Stationsplein. Het plan District E bevat 3 torens van 76, 100 en 158 meter hoog. Daarin is plaats voor zo’n 450 woningen in alle prijsklassen. Ook komen er horecavoorzieningen, bedrijven en expositieruimten. Volgens wethouder Staf Depla 'tovert Amvest het Stationsplein om tot een eyecatcher'.

De plannen worden de komende tijd uitgewerkt door Amvest in samenwerking met de gemeente. Daar hoort ook het betrekken van de ‘stad’ bij. Dat gebeurt voor het eerst openbaar op donderdag 11 januari in de Effenaar om 19.30 uur. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven