Volledig scherm
Bas Luiting in Plug in City studenten woningen van containers in Eindhoven © FotoMeulenhof

Plug In City Eindhoven bij laatste drie in strijd om circulaire prijs

EINDHOVEN - Plug In City op Strijp-S zit bij de laatste drie in de strijd om de titel meest circulaire werkplek van Nederland. De ABN AMRO Circular Economy Award wordt donderdag 2 november bekendgemaakt in Lelystad. 

Plug In City is een verzameling hergebruikte containers die omgetoverd zijn in werkplekken. Materiaal wordt zoveel mogelijk hergebruikt of teruggegeven aan de producenten, het principe van circulaire economie. Een van de initiatiefnemers, Bas Luiting, kondigde twee weken geleden in deze krant de bouw van circulaire studentenwoningen met hergebruikte zeecontainers aan. 

Concurrenten voor de prijs zijn bedrijventerrein Park 20/20 in Hoofddorp en cultureel bedrijventerrein de Blokhuispoort in Leeuwarden. Bij de categorie regio's zijn Friesland, Haarlemmermeer en Venlo kandidaat.  

Jurylid Cees-Jan Pen lector bij Fontys Hogescholen is tevreden met de inzendingen. ,,Alle genomineerden kunnen concrete resultaten koppelen aan een goed doordacht beleid. Wil je een sterke economie bouwen op de lange termijn dan is omschakeling naar de circulaire economie een must."

Publiek kan meestemmen voor de uiteindelijke winnaar op deze site

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”
 2. Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen
  PREMIUM

  Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen

  EINDHOVEN - De vijftien noemen zichzelf gekscherend The Vonderboys. Dat zou ook ‘wonderboys’ hebben kunnen zijn want de groep heeft met wat hulp twee krakkemikkige transportfietsen getransformeerd in blitse fonkelnieuw ogende exemplaren. ,,De fietsen zijn bedoeld voor bewoners van Vonderhof om met familie en bezoek erop uit te gaan”, vertelt Vonderhofs geluksconsulent ­Richard van Schaijk. ,,Op de een zit je naast elkaar, op de ander kan iemand in een rolstoel worden vervoerd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven