Volledig scherm
Bas Luiting in Plug in City studenten woningen van containers in Eindhoven © FotoMeulenhof

Plug In City Eindhoven bij laatste drie in strijd om circulaire prijs

EINDHOVEN - Plug In City op Strijp-S zit bij de laatste drie in de strijd om de titel meest circulaire werkplek van Nederland. De ABN AMRO Circular Economy Award wordt donderdag 2 november bekendgemaakt in Lelystad. 

Plug In City is een verzameling hergebruikte containers die omgetoverd zijn in werkplekken. Materiaal wordt zoveel mogelijk hergebruikt of teruggegeven aan de producenten, het principe van circulaire economie. Een van de initiatiefnemers, Bas Luiting, kondigde twee weken geleden in deze krant de bouw van circulaire studentenwoningen met hergebruikte zeecontainers aan. 

Concurrenten voor de prijs zijn bedrijventerrein Park 20/20 in Hoofddorp en cultureel bedrijventerrein de Blokhuispoort in Leeuwarden. Bij de categorie regio's zijn Friesland, Haarlemmermeer en Venlo kandidaat.  

Jurylid Cees-Jan Pen lector bij Fontys Hogescholen is tevreden met de inzendingen. ,,Alle genomineerden kunnen concrete resultaten koppelen aan een goed doordacht beleid. Wil je een sterke economie bouwen op de lange termijn dan is omschakeling naar de circulaire economie een must."

Publiek kan meestemmen voor de uiteindelijke winnaar op deze site

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven