Volledig scherm
© Thinkstock

Politie drukt opstootje in winkelcentrum Woensel na oproep Coco de Clown de kop in

EINDHOVEN - In winkelcentrum Woensel XL in Eindhoven heeft de politie zaterdagavond om kwart over acht een opstootje de kop ingedrukt. Er werd een arrestatie verricht vanwege vechten.

Ook vrijdagavond was dit al het geval. Het opstootje zaterdagavond ontstond nadat vanuit een groep van zestig tot zeventig tieners vuurwerk werd afgestoken. Zo'n twintig agenten omsingelden de kinderen en sloten een deel van het winkelcentrum hermetisch af.

De jongeren hadden zich bij het winkelcentrum nabij McDonald's verzameld na een melding op de social-mediadienst Instagram. Daarop maakte 'Coco de Clown' zowel vrijdag als zaterdag bekend dat hij die avond rond acht uur acte de présence zou geven in het winkelcentrum. Beide avonden was er echter geen spoor te vinden van deze clown.

Alle ingesloten tieners moesten zich zaterdagavond legitimeren. Agenten noteerden vervolgens hun gegevens. Deze week wordt er contact opgenomen met hun ouders. "Dan weten die wat hun kinderen aan het doen zijn. Want dit is geen buitenspelen meer", aldus een woordvoerder van politie.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven