Volledig scherm
Foto: ANP

Politie Eindhoven gebruikt wielklem bij innen van boetes

EINDHOVEN - De politie in Eindhoven gaat de komende weken openstaande boetes innen. Mensen die boetes hebben openstaan kunnen bezoek krijgen van de politie.

Zij krijgen de kans om zich vrijwillig te melden op het bureau, om het openstaande bedrag alsnog te voldoen. Diegenen die hun boete niet willen betalen, worden aangehouden óf hun auto krijgt een wielklem. De wielklem wordt pas verwijderd nadat de boete is betaald.

Volgens een woordvoerster van de politie Brabant Oost is de 'actie wielklem' eerder al op andere plaatsen gehouden. De actie is klantvriendelijker dan een andere, vaker gehanteerde werkwijze: het in beslag nemen van een auto.

"Het zetten van een wielklem gebeurt helemaal aan het eind van het traject, waarbij degene die nog een boete heeft openstaan al diverse aanmaningen en de deurwaarder aan de deur heeft gehad. Als we een auto in beslag nemen, moet die worden weggesleept en gestald. Daar zitten kosten aan vast, die elke dag oplopen. Het zetten van een wielklem is dan goedkoper."

De maximum termijn voor een wielklem is 28 dagen. Als de boete in die vier weken nog niet betaald is, kan de auto alsnog worden weggesleept.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven