Volledig scherm
Beeld van de overvaller in het filiaal van de Trekpleister in Eindhoven. © Politie

Politie geeft beeld vrij van overvaller Trekpleister Eindhoven

VideoEINDHOVEN - De politie heeft een camerabeeld vrijgegeven van de man die woensdag gewapend met een mes een overval pleegde op de Trekpleister aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven. De man ging er uiteindelijk zonder buit vandoor. 

De overvaller kwam rond 16.00 uur de winkel binnen. Op dat moment waren daar medewerkers aanwezig. Na binnenkomst richtte de overvaller, die een mes in zijn hand had,  zich direct tot één van hen en beval haar de kassa te openen. Een andere medewerker drukte intussen de overvalknop in. De dader merkte dit, waarna hij zonder buit op de vlucht sloeg. De medewerkers van de Trekpleister bleven hevig geschrokken achter.

Signalement

De dader had het grootste deel van zijn gezicht bedekt, maar mede dankzij camerabeelden is een signalement van hem beschikbaar. 

Het gaat om een blanke, Nederlands sprekende man met blauwe ogen, die opvallend zacht praatte. Hij droeg een blauwe regenjas met opvallende groene, roze en paarse strepen. Ook droeg hij een wijde, blauwe  regenbroek, witte schoenen en een zwarte muts en col op het hoofd.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval en vraagt hen contact op te nemen.

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven