Volledig scherm
schietpartij de aftrap © Bert Jansen

Politie geeft beelden vrij over schietpartij bij PSV-stadion in Eindhoven: dit zijn de daders

EINHDOVEN -  De politie heeft beelden vrijgegeven van drie mannen die betrokken waren bij de schietpartij rond de wedstrijd PSV - AZ. Die vond plaats nadat de daders iemand in elkaar hadden geslagen bij stadionbar De Aftrap. Ook is er nog een Volkswagen Polo die mogelijk verband houdt met de schietpartij.

De mishandeling en de daaropvolgende schietpartij vinden plaats op 22 december tijdens PSV - AZ, de laatste wedstrijd van de Eindhovenaren voor de winterstop. Voor stadionbar De Aftrap wordt die avond een Eindhovenaar (50) in elkaar geslagen door drie mannen. Een paar cafébezoekers schieten hem daarop te hulp en zetten de achtervolging in op de daders. 

Slagaderlijke bloeding

De drie vechters steken vanaf De Aftrap de Vonderweg over waarbij een van hen een schot lost. Niemand raakt nog gewond. Twee van drie daders vluchten weg via de Gagelstraat, waar opnieuw wordt geschoten. Dit keer wordt een van de mannen uit de grote groep achtervolgers wel geraakt. De jonge Eindhovenaar (dan 22 jaar oud) raakt ernstig gewond aan zijn been. Hij heeft een slagaderlijke bloeding. Een toegesnelde agent legt een tourniquet aan en voorkomt daarmee waarschijnlijk ernstiger letsel.

Volledig scherm
De drie mannen die betrokken waren bij de schietpartij. © Politie Oost-Brabant

In de zoektocht naar de daders heeft de politie twee belangrijke sporen. Kort voor de mishandeling en de schietpartij passeert een Volkswagen Polo de stadionbar. Zo'n zelfde auto wordt teruggevonden door de politie in de Gagelstraat. Misschien was die van de daders. De drie jongemannen zelf zijn vastgelegd door bewakingscamera’s. Het gaat om blanke mannen met kort haar. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven