Volledig scherm
© anp

Politie mag voor PSV-wedstrijd toch actievoeren

EINDHOVEN/DEN BOSCH - De hinderactie van de politie rond de PSV-wedstrijd tegen BATE Borisov gaat vanavond door. Dat zijn de politiebonden en de gemeente Eindhoven vanmiddag overeengekomen. Het aangekondigde kort geding komt daarmee te vervallen.

In de gezamenlijke persverklaring staat dat burgemeester Jorritsma het onderdeel in de vergunning over verkeershinder een beetje heeft aangepast nu de bonden hem garanderen dat er geen verkeersinfarct ontstaat. 

De onenigheid en het tot vanmiddag nog dreigende kort geding wordt door zowel de politiebonden als de burgemeester geweten aan 'een interpretatieverschil'.

De actie zal vanaf 19.00 uur plaatsvinden op drie locaties rond het Philips Stadion: op de Fellenoord, bij de kruising met de Boschdijk, op de Kastanjelaan en op de Mathildelaan, ter hoogte van het politiebureau. Iedereen die deze zones binnengaat, wordt door de politie aangesproken op het feit dat ze een gebied betreden waarin zich geen politie bevindt. Doordat twee van de drie locaties over een doorgaande weg lopen, zal er verkeershinder ontstaan. De agenten zullen op die locaties sluizen neerzetten en iedere auto stilzetten, voordat die de gevarenzone in mag rijden. Dit zal de verkeershinder veroorzaken waarover de politie woensdag berichtte. De derde gevarenzone is alleen voor voetgangers bereikbaar.

Burgemeester Jorritsma verbood maandag nog de politie-actie waarbij voor aanvang van de wedstrijd toestromend publiek door agenten wordt aangesproken met opstoppingen tot gevolg. 

PSV en burgemeester Jorritsma adviseren toeschouwers om tijdig naar Eindhoven te komen. Mensen die in de stad werken moeten ook rekening houden met enig oponthoud in het centrum.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zuidoost-Brabant? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Eindhoven