Volledig scherm
Herdenkingsplek bij het spoor in Tongelre voor Ruud Bijsterveld uit Nuenen die maandagavond om het leven kwam. © Bert Jansen

Politie onderzoekt ongeval met bierfiets in Eindhoven (video)

NUENEN/EINDHOVEN - Wat de toedracht was van het ongeluk met de trein en de bierfiets, waarbij Ruud Bijsterveld uit Nuenen maandagavond om het leven kwam, is nog steeds onduidelijk. De politie heeft de zaak in volle onderzoek. Door de hevige emoties hebben de overige teamleden maandagavond niet allemaal hun verhaal aan de politie kunnen vertellen. Dat wordt dinsdag opnieuw geprobeerd.

De bierfiets is in beslag genomen en wordt onderzocht door de technische recherche. De ouders van het slachtoffer krijgen bijstand van slachtofferhulp. De machinist is het NS-hulptraject ingegaan. Hij werd lichtgewond door rondspattend glas van de voorruit. De politie is nog op zoek naar andere getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren

Bijeenkomst

Dinsdagochtend is er bij voetbalclub EMK in Nuenen een herdenkingsbijeenkomst voor alle teamleden. De bijeenkomst, bijgewoond door zo'n 50 familie- en clubleden, was emotioneel. "Iedereen is enorm geschokt", zegt Ribot. "Ruud was een écht EMK-lid en een fantastisch mens. Hij was sinds zestien jaar lid, iedereen kende hem. Zoals eigenlijk iedereen bij EMK elkaar kent; het is een hechte vriendenclub."

Condoleanceregister

In het clubhuis van EMK aan het Wettenseind in Nuenen wordt donderdagavond om 19.00 uur een condoleanceregister geopend voor Ruud Bijsterveld, zo laat voorzitter Jacques Ribot weten.

Herdenkingsplek

Dinsdagochtend hebben buurtbewoners een herdenkingsplek ingericht bij de spoorwegovergang in Tongelre waar het ongeval plaatsvond.

Reactie van burgemeester van Nuenen, Maarten Houben:

"Het is erg tragisch wat er maandagavond gebeurd is. Onze aandacht gaat nu uit naar de nabestaanden en de voetbalclub, waar deze gebeurtenis natuurlijk een grote impact heeft. We hebben een lijn met het bestuur van de vereniging en ondersteunen hen als daar behoefte aan mocht zijn."

Volledig scherm
Bloemen bij spoorwegovergang in Tongelre
Volledig scherm
Herdenkingsplek bij spoor in Tongelre. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven