Politie pakt Eindhovense verkrachter van pubermeisje en jonge vrouw, derde vrouw wist aan dader te ontkomen

VideoEINDHOVEN/WAALRE - Een jonge vrouw en een meisje van 15 jaar zijn de afgelopen dagen in Eindhoven en nabij Waalre slachtoffer geworden van een verkrachter. Een derde vrouw is in Eindhoven zeer waarschijnlijk aan de verkrachter ontkomen. Een 25-jarige Eindhovenaar is maandagnacht door de politie opgepakt in zijn woning. De politie sluit niet uit dat hij meerdere vrouwen heeft benaderd.

Woensdag in de vroege ochtend sprak de man een 23-jarige Française aan op de Hertogstraat in het Eindhovense centrum. Hij bood aan haar op zijn scooter naar haar hotel te brengen. Ze stemde toe, maar hij reed met de vrouw naar de Genneper Parken. Daar trok hij haar ter hoogte van het Tongelreeppad met de geweld de struiken in en verkrachtte haar. De vrouw liep meerdere kneuzingen op.

Lees verder onder de foto

Onderzoek langs de N69 nabij de golfbaan.
Volledig scherm
Onderzoek langs de N69 nabij de golfbaan. © Bert Jansen

Centrum Valkenswaard

Zondag sloeg hij weer toe. Een 15-jarig meisje werd rond half zeven 's morgens door een man geslagen en bedreigd in een steegje in het centrum van Valkenswaard. De Eindhovenaar dwong haar op zijn scooter en bracht haar kilometers verderop naar een bosperceel langs de Eindhovenseweg, vlakbij Waalre. Daar verkrachtte hij het meisje met geweld. Ze raakte daarbij gewond aan haar gezicht.

Vermoedelijk is een andere vrouw aan een drama ontsnapt. Eerder die vroege zondagochtend sprak een man een 23-jarige vrouw aan op de Vestdijk in het centrum van Eindhoven. Hij reed op een scooter en had hetzelfde signalement als de dader van de twee verkrachtingen. Ze fietste door en ondanks dat hij haar achtervolgde, wist ze tijdig haar woning te bereiken en de man af te schudden.

Lees verder onder het kaartje

Kaartje delicten en uitleg
Volledig scherm
Kaartje delicten en uitleg © ed

De drie vrouwen gaven hetzelfde signalement van de man. De technische recherche deed daarnaast zondagavond onderzoek langs het verharde privéweggetje dat vanaf de provinciale weg tussen Valkenswaard en Waalre kilometers de bossen in slingert. Op een meter of dertig van de doorgaande weg werd op de rand van het asfalt en de berm een gipsafdruk van een spoor gemaakt. Ogenschijnlijk een voetafdruk. Zondag iets na middernacht werd hij opgepakt. Hoe de recherche hem precies op het spoor kwam en of hij een crimineel verleden heeft, wil de politie niet kwijt. De Eindhovenaar zit vast voor verder onderzoek. 

Lees verder onder de foto

De gipsafdruk voor het onderzoek.
Volledig scherm
De gipsafdruk voor het onderzoek. © Bert Jansen

De politie sluit niet uit dat de man - met donkere huidskleur - op zijn retro Vespa-scooter meerdere vrouwen heeft benaderd en hoopt dat die zich alsnog melden. Ook zoekt de recherche nog naar getuigen. Een fietser en twee vrouwen in een auto zouden iets hebben geroepen en de man en het meisje van 15 jaar zondagochtend hebben aangesproken langs de Eindhovenseweg terwijl de man haar verkrachtte. ,,We denken dat die mensen niet in de gaten hebben gehad waar daar op dat moment gaande was", aldus een politiewoordvoerder.

Onderzoek naar een verkrachting in Valkenswaard.
Volledig scherm
Onderzoek naar een verkrachting in Valkenswaard. © Bert Jansen
Onderzoek naar de dader van meerdere verkrachtingen.
Volledig scherm
Onderzoek naar de dader van meerdere verkrachtingen. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven