Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie waarschuwt na zes straatroven in tien dagen in Woensel: tasjesroven en mannen van fiets getrokken

UpdateEINDHOVEN - Liefst zes keer binnen tien dagen tijd werd iemand op straat in Eindhoven-Noord slachtoffer van een straatroof. Politie gaat extra surveilleren en waarschuwt bewoners: ,,Probeer voor het donker thuis te zijn, fiets niet alleen en berg je kostbare spullen goed op.”

De straatroven lijken grofweg te verdelen in twee soorten. Aan de ene kant werden overdag, tussen twee en half vijf, drie vrouwen op verschillende dagen van hun tasje beroofd. De dader of daders waren mannelijk en jeugdig. Dat laatste gold ook voor de tweede categorie berovingen. Daarbij werden mannen in de avonduren, tussen half elf en twaalf uur, bedreigd met geweld. De slachtoffers werden onder andere van de fiets getrokken. In geen van de gevallen werd er overigens iets buitgemaakt. 

Henri Dunantpark

De straatroven of pogingen daartoe zijn allemaal gepleegd in de omgeving van Winkelcentrum Woensel en rondom het Henri Dunantpark. De daders sloegen toe op verschillende tijdstippen en op verschillende tijdstippen en de slachtoffers waren verschillend in leeftijd. Toch zijn er ook overeenkomsten: de daders waren jeugdig en er werd op dezelfde manier toegeslagen. 

„Het is logisch dat mensen de straatroven aan elkaar linken door deze overeenkomsten", zegt een woordvoerder van de politie. „Maar of het hier om één dader of dadergroep gaat, kunnen we niet zeggen. Daarvoor is het nu nog te vroeg, dat wordt onderzocht.”

Gesurveilleerd

In het betreffende gebied wordt nu vaker gesurveilleerd, door agenten of stadstoezicht. De politie roept buurtbewoners verder op om extra alert te zijn op verdachte situaties en om hun bewakingscamera's aan te melden bij de politie.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven