Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Politieacties Eindhoven woensdag beperken zich tot omgeving stadion

EINDHOVEN - De politieacties die vandaag werden aangekondigd, waarbij de politie volgende week woensdag tijdens de voetbalwedstrijd tussen PSV en Bate Borisov, delen van het centrum zou afzetten, beperken zich tot de omgeving van het stadion. In een eerder persbericht van de politie meldden de actievoerders nog dat de toegang tot het centrum beperkt zou worden. Later gaf een vakbondswoordvoerder aan dat het slechts gaat om drie locaties in de buurt van het stadion.

De verwarring over de actie ontstond toen er na het persbericht enkele tweets van de politie verschenen. Hierin meldde de politie dat ze woensdag wél in de binnenstad aanwezig zouden zijn en dat de acties mogelijk verkeershinder zouden geven. Nu is hierover duidelijkheid: de binnenstad van Eindhoven is volgende week woensdag normaal bereikbaar. Op drie locaties in de omgeving van het stadion creëert de politie 'gevarenzones'. 

Hoe werken de gevarenzones?

Iedereen die deze zones binnengaat wordt door de politie aangesproken op het feit dat ze een gebied betreden waarin zich geen politie bevindt. Doordat twee van de drie locaties over een doorgaande weg lopen, zal er verkeershinder ontstaan. De agenten zullen op die locaties sluizen neerzetten en iedere auto stilzetten, voordat die de gevarenzone in mag rijden. Dit zal de verkeershinder veroorzaken waarover de politie vandaag berichtte. De derde gevarenzone is alleen voor voetgangers bereikbaar. 

Waar zijn die gevarenzones?

Op de Fellenoord, bij de kruising met de Boschdijk, en vlakbij het stadion op de Vonderweg, net voorbij de Willemstraat, komen de locaties waar auto's worden stilgezet. 

Op de Mathildelaan, ter hoogte van het politiebureau, bevindt zich de 'gevarenzone' voor voetgangers. 

 1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”
 2. Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen
  PREMIUM

  Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen

  EINDHOVEN - De vijftien noemen zichzelf gekscherend The Vonderboys. Dat zou ook ‘wonderboys’ hebben kunnen zijn want de groep heeft met wat hulp twee krakkemikkige transportfietsen getransformeerd in blitse fonkelnieuw ogende exemplaren. ,,De fietsen zijn bedoeld voor bewoners van Vonderhof om met familie en bezoek erop uit te gaan”, vertelt Vonderhofs geluksconsulent ­Richard van Schaijk. ,,Op de een zit je naast elkaar, op de ander kan iemand in een rolstoel worden vervoerd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven