Volledig scherm
© Bert Jansen

Politiebewaking op intensive care voor neergestoken Eindhovenaar: 'De komende dagen zijn cruciaal'

EINDHOVEN - De man die vrijdagnacht werd neergestoken in een parkeergarage in Eindhoven is zondagnacht ontwaakt uit zijn kunstmatige coma. Hij werd met een messteek in zijn rib opgenomen op de intensive care, zegt een familielid. Er was de afgelopen dagen politiebewaking op de afdeling omdat ook de neergestoken man verdachte is in het onderzoek.

De politie arresteerde vrijdagnacht negen mannen op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij in de garage onder de Heuvel. Eén van hen zit nog vast, de rest is vrijgelaten. 

"Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang", vertelt een politiewoordvoerster. Alle mannen blijven verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij.

Rib gebroken
Na de steekpartij werden drie mannen met steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van hen, een jongeman uit Eindhoven, was er ernstig aan toe. Volgens een familielid was een rib gebroken als gevolg van de messteek.

Zijn situatie is op het moment stabiel. Hij is buiten levensgevaar. “Hopelijk zijn er geen blijvende complicaties. Hij moet veel rusten. De komende dagen zijn cruciaal”, zegt zijn familie.

'Dit was zinloos geweld'
Hoe de ruzie in de parkeergarage onder de Heuvel zo uit de hand kon lopen, moet onderzoek uitwijzen.

De politie heeft in het ziekenhuis nog niet kunnen praten met de Eindhovenaar. Volgens zijn familie is er sowieso sprake van ‘zinloos geweld’.

Hoge snelheid
Bij de politie kwam rond kwart over vier 's nachts een melding van een vechtpartij in de parkeergarage binnen.

Intussen werd ook duidelijk dat een auto met hoge snelheid uit de parkeergarage was vertrokken, deze werd door de politie achtervolgd.

Bebloed gezicht
De auto stopte pas bij het ziekenhuis. In het voertuig zat de man met de steekwond. Buiten de parkeergarage trof de politie een man met een bebloed gezicht aan.

Deze man is opgepakt en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een derde verdachte is na zijn arrestatie ook naar het ziekenhuis gebracht.

Leeftijden
De verdachten zijn in de leeftijd van 17 tot 23 jaar en afkomstig uit Geldrop, Eindhoven, Lieshout, Helmond en Panningen.

Volledig scherm
© Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven