Volledig scherm
Foto van de botsing op de Aalsterweg. © Bert Jansen

Politiewagen die betrokken was bij ongeluk Eindhoven had toch geen sirene aan

EINDHOVEN - De politieauto die dinsdagmiddag betrokken was bij een aanrijding op de Aalsterweg in Eindhoven had tóch geen sirene aan. Dat erkent de politiewoordvoering woensdag nadat een omwonende zich meldde bij het Eindhovens Dagblad

Quote

De politieau­to reed met optische signalen. Dat betekent dat het zwaailicht aan was, maar de sirene niet

Politiewoordvoerder

De politiewagen reed met spoed over de Aalsterweg toen hij botste met een personenauto die uit een uitrit bij de Shell kwam. De omwonende meldt dat de politie de sirene pas aanzette ná het ongeluk. 

Een politiewoordvoerder bevestigt dat woensdag: ,,De politieauto reed met optische signalen. Dat betekent dat het zwaailicht aan was, maar de sirene niet”, klinkt het.

Voor de vraag wie er voorrang had maakt dat overigens niet uit, aldus de politie: de personenauto kwam vanuit een uitrit en had dus sowieso voorrang moeten verlenen. De politieauto reed met een snelheid tussen 40 en 50 km/uur over de busbaan in de richting van de kruising met de rondweg. 

De bestuurster van de personenauto, die vanaf het tankstation afdraaide richting de Aalsterweg, werd nagekeken in een ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Een ander team van de politie deed onderzoek naar het ongeval. ,,Het ging om een materiële aanrijding en er vielen gelukkig geen gewonden. Gegevens en toedracht zijn daarna opgenomen. Nu is het aan de verzekering om daar over te beslissen.”

Volledig scherm
De schade was enorm. © Bert Jansen
Volledig scherm
Foto van de botsing op de Aalsterweg. © Bert Jansen
Volledig scherm
Foto van de botsing op de Aalsterweg. © Bert Jansen
  1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven