Onrust in stadsdeel Tongelre in Eindhoven op donderdag 25 juni 2020. Een noodverordening was afgekondigd, politie controleert mensen op straat. Het kostte veel mankracht.
Volledig scherm
Onrust in stadsdeel Tongelre in Eindhoven op donderdag 25 juni 2020. Een noodverordening was afgekondigd, politie controleert mensen op straat. Het kostte veel mankracht. © fotopersbureau Bert Jansen/Sem van Rijssel

Politiewerk in regio blijft liggen door oproepen om te gaan rellen

EINDHOVEN - Buurtonderzoeken na een straatroof of mishandeling blijven even liggen, wijkagenten zijn minder in hun gebied en op meldingen van overlast en vernielingen kan uren niet worden gereageerd. Oproepen om te rellen in Helmond en Eindhoven - zoals afgelopen vrijdag - gaan ten koste van het normale politiewerk. Dat zegt Eindhovens politiechef Albert van de Wetering.

 1. Deurnese boer wil lupine op de menukaart krijgen: vleesvervanger die ook het stikstofprobleem mee om zeep helpt
  PREMIUM

  Deurnese boer wil lupine op de menukaart krijgen: vleesver­van­ger die ook het stikstof­pro­bleem mee om zeep helpt

  DEURNE - Het is een groot mysterie waarom niemand anders 'm al ontdekt heeft. Want hij heeft zo'n beetje alles mee, de lupine. Je kunt de bonen ervan eten, hij is rijk aan eiwit en dus een perfecte vleesvervanger, hij verbetert de grond met stikstof die hij opvangt en als hij bloeit trekt-ie als een gek insecten aan. Een prijswinnaar, vindt de Deurnese boer Henk Kerkers.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Onzichtbare beugel steeds populairder: 'In coronatijd heb je toch minder sociale activiteiten'
  Play

  Onzichtba­re beugel steeds populair­der: 'In coronatijd heb je toch minder sociale activitei­ten'

 2. Samenvatting | Helmond Sport - Go Ahead Eagles
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | Helmond Sport thuis niet opgewassen tegen Go Ahead Eagles

  4 december