Volledig scherm
Poortjes aan de noordzijde van het station. © Kees Martens

Poortjes station Eindhoven na twee jaar eindelijk dicht

EINDHOVEN - De toegangspoortjes aan beide kanten van station Eindhoven gaan per 3 september dicht. Forenzen kunnen het station alleen nog betreden met een geldig vervoersbewijs of een passagepas.

De poortjes moeten zwartrijders tegengaan. De gemeente hield het sluiten van de poortjes tegen totdat de NS kon garanderen dat ook niet-reizigers door het station kunnen. Een oplossing werd gevonden in de vorm van een zogeheten passagepas. Daarmee kunnen ook mensen zonder OV-chipkaart het station in. Zo blijven de winkels in het Station en de kantoren aan het Kennedyplein goed bereikbaar. Een pas is aan te vragen via de website van NS. 

De gemeente maakte met de NS de afspraak dat 98 procent van de in de omgeving werkende en wonende mensen een chipkaart of passagepas moet hebben voordat ook de laatste poortjes dichtgaan. Volgens de gemeente is uit onderzoek gebleken dat dit inmiddels het geval is. Een andere voorwaarde was dat de gemeente voor betere bewegwijzering moest zorgen. Inmiddels moet het duidelijk zijn dat de noordzijde van station Eindhoven zowel door het station als door de Vestdijktunnel en de Dommeltunnel bereikt kan worden.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven