Volledig scherm
Poortjes aan de noordzijde van het station. © Kees Martens

Poortjes station Eindhoven na twee jaar eindelijk dicht

EINDHOVEN - De toegangspoortjes aan beide kanten van station Eindhoven gaan per 3 september dicht. Forenzen kunnen het station alleen nog betreden met een geldig vervoersbewijs of een passagepas.

De poortjes moeten zwartrijders tegengaan. De gemeente hield het sluiten van de poortjes tegen totdat de NS kon garanderen dat ook niet-reizigers door het station kunnen. Een oplossing werd gevonden in de vorm van een zogeheten passagepas. Daarmee kunnen ook mensen zonder OV-chipkaart het station in. Zo blijven de winkels in het Station en de kantoren aan het Kennedyplein goed bereikbaar. Een pas is aan te vragen via de website van NS. 

De gemeente maakte met de NS de afspraak dat 98 procent van de in de omgeving werkende en wonende mensen een chipkaart of passagepas moet hebben voordat ook de laatste poortjes dichtgaan. Volgens de gemeente is uit onderzoek gebleken dat dit inmiddels het geval is. Een andere voorwaarde was dat de gemeente voor betere bewegwijzering moest zorgen. Inmiddels moet het duidelijk zijn dat de noordzijde van station Eindhoven zowel door het station als door de Vestdijktunnel en de Dommeltunnel bereikt kan worden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8454 stemmen