Volledig scherm
Henriet Borgers en Rob Soeterboek in de keuken. © Jean Pierre Reijnen

Pop-up store Van Heeswijk in kookwinkel in Eersel

EERSEL - De Luyksgestelse bakker Van Heeswijk met zeven winkels in de Kempen opent een shop-in-shop-winkel in ‘Van den Hurk voor het échte koken’. Je zult er echter geen gewone broden aantreffen.

Irma van Diepen van kookwinkel Van den Hurk verkoopt allang meer dan potten en pannen. Van Diepen: ,,Mensen komen specifiek voor onze winkel. Ik ben steeds op zoek naar manieren om meer mensen in de winkel te krijgen. Als het maar wel met lekker eten te maken heeft. Al brainstormend, kwam ik bij Van Heeswijk uit. We hebben als bedrijven veel gemeen.”

Quote

Ik ben steeds op zoek naar manieren om meer mensen in de winkel te krijgen

Irma van Diepen, Kookwinkel Van den Hurk

Beide zaken zijn hofleverancier en bestaan meer dan honderd jaar. Van Diepen is de vierde generatie en Rob Soeterboek maakt deel uit van de aanstormende vierde generatie Van Heeswijken. Beiden behoren ook tot de koude kant van de familiebedrijven en hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Soeterboek: ,,Wij kijken steeds naar andere manieren om ons product weg te zetten en deze pop-up winkel leent zich daar goed voor. We kunnen hier experimenteren met nieuwe producten, die wellicht in een later stadium ook in onze andere winkels verkrijgbaar zijn.”

Eigen logo

De winkel met de naam ‘De Bakkerskeuken by van Heeswijk’, krijgt een eigen logo. De winkel wordt bemand door het personeel van Van den Hurk. Die zijn heel enthousiast. Eén van de medewerkers is Henriet Borgers: ,,Ik heb twaalf jaar bij Van Heeswijk gewerkt. Voor mij zitten mijn twee favoriete winkels nu onder één dak.”

In een authentieke broodkar worden de broden gepresenteerd. Het brood wordt in de winkel afgebakken. Van Diepen: ,,De geur is erg belangrijk. Het gaat mede om de beleving. Ook de pizzabodem die we ooit met veel succes verkochten, komt terug.” 

Vanaf zaterdag 10 november is de pop-up store aan de Dijk 3 open.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven