Volledig scherm
© René Manders

Poppodium de Effenaar in Eindhoven lijdt fors verlies

EINDHOVEN - Poppodium de Effenaar lijdt onverwacht verlies over 2016. Het Eindhovense podium komt 125.000 euro tekort. Stroppen op twee festivals en tegenvallende bezoekerscijfers zijn daar debet aan. 

Het Eindhovense poppodium de Effenaar heeft over 2016 een onverwacht verlies geleden. De Effenaar komt 125.000 euro tekort op de begroting. Directeur Jos Feijen van de Effenaar heeft dat vrijdag bekendgemaakt. In 2015 was nog sprake van een bescheiden winst: 40.000 euro.

Het verlies is een tegenvaller omdat sprake was van een goede eerste helft van 2016. ,,We hebben te maken met tegenvallers in het tweede gedeelte van het jaar", aldus de Effenaar-directeur. Hij wijst daarbij op de festivals Eindhoven Psych Lab en Come As You Are, waar fors verlies op werd geleden. 

Daarnaast was sprake van tegenvallende bezoekerscijfers bij de concerten omdat er weinig publiekstrekkers konden worden geprogrammeerd. Volgens Feijen is de Effenaar in staat het tekort zelf op te vangen. ,,Gelukkig zijn we het nieuwe jaar goed gestart. Maar we zitten simpelweg in een grillige markt. Het antwoord op die grilligheid hebben we nog niet gevonden." 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven