Volledig scherm
Teleurgestelde spelers van PSV bedanken de meegereisde supporters. © REUTERS

Portugese politie behandelt supporters erg onvriendelijk, PSV dient klacht in bij UEFA

EINDHOVEN - De Portugese politie zou de PSV-supporters rond de wedstrijd met Sporting  Lissabon bij het stadion zonder aanleiding erg onvriendelijk hebben aangepakt. PSV heeft daarover een klacht ingediend bij de UEFA, de Portugese club en de Portugese politie. Dat zegt PSV-woordvoerder Thijs Slegers.

,,We zijn erg geschrokken. De politie was dermate agressief dat we er melding van hebben gemaakt.” Na de 4-0 nederlaag werden de ruim 2200 PSV-supporters met onnodig strakke hand het bezoekersvak uit gedirigeerd, aldus Slegers. ,,Als iemand een pas buiten de groep zette, kreeg je meteen een tik.” Dat zou zelfs een PSV-medewerker zijn overkomen die er juist bij was om de supporters te begeleiden. Sporting Lissabon vertelde volgens Slegers dat bij voetbalwedstrijden een speciale politie-eenheid in actie komt om ongeregeldheden te voorkomen. 

Geen aanleiding voor slechte behandeling

Voor de strakke aanpak zou geen enkele aanleiding zijn geweest. Er verbleven al dagen PSV-supporters zonder problemen of ongeregeldheden in de stad, zegt Slegers. ,,De avond ervoor waren er al zevenhonderd. En we hebben bij de briefing niets gehoord over voorvallen. Geen enkele wanklank.”

Beklemmende sfeer

PSV-supporter Danny van Herpen uit Heesch woonde de wedstrijd met wat vrienden bij. Hij vond de sfeer voor de wedstrijd bij het Estádio José Alvalade XXI ook al niet prettig. ,,Je werd meteen ingesloten door een cordon agenten. Die kwamen ook tussen de supporters staan. En als je een stap verkeerd zette, kreeg je een duw. Ik dacht echt ‘moet dat nou zo?'. Dit heb ik nog nooit zo meegemaakt. Ik voelde me niet onveilig. Maar het was wel wat beklemmend.”

Volledig scherm
Het uitvak met PSV-supporters in Estádio José Alvalade XXI in Lissabon. © BSR Agency

In samenwerking met indebuurt Eindhoven