De nieuwe post- en pakketautomaat is grijzer.
Volledig scherm
De nieuwe post- en pakketautomaat is grijzer. © PostNL

PostNL mag acht pakketautomaten plaatsen in Eindhoven

EINDHOVEN - Acht van de elf aangevraagde locaties voor pakket- en briefautomaten van PostNL zijn door de gemeente gehonoreerd. De vergunning daarvoor is verleend en ligt nu ter inzage.

Drie plekken konden niet door de beugel volgens de gemeente Eindhoven, die daarbij vooral naar veiligheid en bereikbaarheid heeft gekeken. De automaten, waar 24 uur per dag brieven en pakketjes afgehaald én verstuurd kunnen worden, komen te staan ter hoogte van de adressen Bennekelstraat 7, Bomansplaats 34, Heezerweg 303B, Hurksestraat 44, Kastelenplein 175, Petrus Canisiuslaan 43, Tarwelaan 60 en Winkelcentrum Woensel 320. 

Welke plaatsen afgevallen zijn, is niet bekendgemaakt.  Per locatie is gekeken naar de verkeersveiligheid, voldoende parkeermogelijkheden en of de locatie voldoende toegankelijk is. Vorig jaar werden de eerste twee vergunningaanvragen op dat punt afgewezen, aan de Heezerweg en de Hoogstraat. 

Te oranje

Bovendien keurde de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (welstand) vorig jaar het ontwerp af: te oranje en te nadrukkelijk aanwezig. Daarop heeft PostNL, net als in andere gemeenten, een rustiger design ingediend. De automaten worden nu vooral grijs, met enkele oranje accenten. De postbezorger koos wel meteen voor elf locaties in één keer. 

PostNL plaatste al pakket- en briefautomaten in diverse andere steden, zoals Tilburg. Het bedrijf wil daarmee tegemoet komen aan de vraag naar de mogelijkheid om 24 uur per dag, zeven dagen in de week, pakketjes (en brieven) op te halen en te versturen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven