Paul Broeckx, Ger Bennenbroek en Henk Voets in het vernieuwde Trucknasium in het Dafmuseum. Jaarlijks bezoeken veertig scholen het Trucknasium waar ze leren over transport, energie en andere technische zaken.
Volledig scherm
Paul Broeckx, Ger Bennenbroek en Henk Voets in het vernieuwde Trucknasium in het Dafmuseum. Jaarlijks bezoeken veertig scholen het Trucknasium waar ze leren over transport, energie en andere technische zaken. © Kees Martens/DCI Media

Praktijkonderwijs met een halfpipe en een vrachtwagen in het Daf Museum

EINDHOVEN - Een mooie combinatie van theorie en praktijk als het gaat om techniek. Dat biedt het Trucknasium in het Daf Museum aan voor de onderbouw van het voorgezet onderwijs en de groepen 7 en 8 van de basisschool. De afgelopen maanden is het programma vernieuwd.

  1. Huis in Eindhovense Cahorslaan gesloten nadat bewoner werd beschoten

    Huis in Eindhoven­se Cahorslaan gesloten nadat bewoner werd beschoten

    EINDHOVEN - Een 53-jarige Eindhovenaar moet vier maanden zijn huis uit nadat hij in de woning werd beschoten en in zijn knie werd geraakt. Na de schietpartij in januari vond de politie in het huis aan de Cahorslaan bijna 1 kilo hasj en een alarmpistool. Ook is door de schietpartij onrust in de buurt aangewakkerd omdat in 2014 vlakbij een geruchtmakende schietpartij was tussen rivaliserende motorbendes, aldus de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven