Volledig scherm

Problemen met defect alarm in parking Meerhoven nog niet opgelost

EINDHOVEN - Er is nog geen oplossing voor de problemen met de alarminstallatie van de parkeergarage in winkelcentrum Meerhoven. Omwonenden worden al vier jaar geplaagd door loze brandmeldingen, die gepaard gaan met oorverdovend lawaai. Maandag hebben betrokken partijen overlegd over een mogelijke oplossing; de vereniging van eigenaren van de woontoren boven de garage en de projectontwikkelaar.

Dit heeft volgens de gemeente vooralsnog niet geleid tot een permanente oplossing. Wel gaat een adviseur een plan van aanpak opstellen, zo laat een woordvoerder weten. Tot die tijd blijft de installatie uit. De veiligheid wordt gegarandeerd door een brandwacht, 'of een andere voorlopige oplossing'. Hoe die eruit ziet, kon de gemeente maandagavond niet zeggen.

Herrie
Voor bewoonster Tjitske Hartman is de maat hoe dan ook meer dan vol. Toen vorige week woensdagavond opnieuw het alarmsignaal door de buurt schalde, verplaatste ze haar bed naar de badkamer: "Het enige plekje in huis waar de herrie enigszins te ontwijken is omdat er geen ramen in zitten. Het was echt niet te houden. Het geluid is zó hard dat het lijkt alsof het in je slaapkamer afgaat."

Actiegroep
Samen met enkele medebewoners, onder wie Martine Engels, startte zij een actiegroep en werd een petitie online gezet. Deze was maandag al door zo'n 190 mensen ondertekend. "Dit is al zó ontzettend lang aan de gang en het is zó ontzettend niet acceptabel meer, dat we vonden dat we íets moesten doen", zegt Engels. "Alle partijen schuiven elkaar de verantwoordelijkheid toe. Er moet gewoon iets gebeuren, ook om te voorkomen dat mensen het recht in eigen hand gaan nemen. Ik heb al gehoord dat mensen overwogen hebben om de draadjes van de brandmeldinstallatie door te knippen."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven