DAF productie in Eindhoven.
Volledig scherm
DAF productie in Eindhoven. © DAF Trucks

Productie DAF in Eindhoven stilgelegd tot zeker 20 april

EINDHOVEN - De productie van DAF Trucks in Eindhoven wordt op z'n vroegst op 20 april hervat. Moederbedrijf Paccar heeft bekendgemaakt dat al zijn fabrieken voor vrachtwagens en motoren tot die datum dicht blijven.

DAF onderzoekt wel de mogelijkheden om op beperkte schaal activiteiten op te starten. Zo is in de fabriek voor plaatcomponenten in Eindhoven deze week een proef begonnen met 35 medewerkers. De onderdelen die daar worden gemaakt als leidingen, steunen en beugels zijn niet alleen bestemd voor nieuwe vrachtwagens. Ze dienen ook ter vervanging en als reservevoorraad voor dealers. De plaatcomponentenfabriek levert die aan onderdelenbedrijf Paccar Parts.

Veiligheidsmaatregelen: aantal stoelen gehalveerd

In deze fabriek zijn diverse maatregelen genomen om de veiligheid voor medewerkers zeker te stellen, zo blijkt uit een interne mededeling van DAF. Zo is het aantal stoelen in de hoekjes waar medewerkers elkaar treffen meer dan gehalveerd, zodat ze meer dan anderhalve meter uit elkaar kunnen zitten. Rondom de koffieautomaten en tikklokken is met tape op de grond diezelfde afstand afgemeten. Bij een grote pers voor plaatwerk werken nu minder medewerkers. Om afstand te houden lopen ze kruislings naar de pers om daar het te persen plaatwerk in de pers te leggen of er uit te halen.

Ook in andere fabrieken zoals de motorenfabriek lopen studies naar een mogelijke herstart op beperkte schaal van activiteiten, laat een woordvoerder van DAF weten.

Paccar besloot eerder zijn truckfabrieken tot 6 april te sluiten. De fabrieken van DAF in Eindhoven, Westerlo in België en Leyland in Engeland gingen als eerste dicht.  Daarna volgden de fabrieken voor de Amerikaanse merken Peterbilt en Kenworth. Ook de fabriek in Brazilië die DAF-vrachtwagens produceert, is stilgelegd.

Overheidsmaatregelen in België

Paccar noemt geen reden voor de verlenging van de maatregel. De datum van 20 april komt overeen met die voor de overheidsmaatregelen in België. Het aangescherpte regime daar had tot gevolg dat de fabriek in Westerlo de productie moest staken. Dat had direct gevolg voor de truckassemblagefabriek in Eindhoven, die afhankelijk is van toelevering van cabines en assen uit Westerlo. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven