Jan Telgen
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Telgen © UT

Professor Telgen legt uit: ‘Wie optimale zorg wil moet grip hebben op de praktijk’

Zorg in BrabantEindhoven en andere gemeenten willen weten of ze vooraf kunnen verbieden dat zorgaanbieders en zorgbestuurders hoge winsten en hoge salarissen innen. Jan Telgen, gepensioneerd professor, geeft antwoord. 

Telgen is emeritus hoogleraar Inkoop voor de Publieke sector aan de Universiteit Twente. Eindhoven en andere gemeenten hebben hem en collega-onderzoeker Niels Uenk gevraagd of ze bij een nieuwe aanbesteding kunnen verbieden dat zorgaanbieders (te) hoge winsten maken of dat zorgdirecteuren riante salarissen opstrijken. Veel particuliere zorginstellingen in Nederland, ook in deze regio, maken nog altijd forse winsten, zo bleek ook deze zomer uit journalistiek onderzoek van Follow the Money. 

  1. Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Nuenense politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    NUENEN/EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven