Volledig scherm
PREMIUM
Ian Havinga (links) in de Bestse koffiebar met Thijs Vonk. © FotoMeulenhof

Project Caffeine Dealers: carrièreplannen in de koffie

EINDHOVEN - GGzE biedt al een paar jaar cliënten de kans om barista te worden met het project Caffeine Dealers. Nu doet ook Philips mee.

De koffie heeft zijn hart gestolen. Ian Havinga, cliënt bij GGzE, werkt bij Caffeine Dealers en wordt opgeleid tot barista. ,,Ik wilde iets omhanden hebben en aan de slag gaan zonder te veel druk. Het was een goede keuze om bij Caffeine Dealers te gaan werken. Ik kan met trots over het product vertellen en iets moois aanbieden. Als iemand een slok koffie neemt, dan zie je de verbazing over de goede smaak." Caffeine Dealers is een paar jaar geleden opgezet door GGzE. ,,Wij wilden de afstand tot arbeidsmarkt verkleinen voor onze doelgroep (mensen met psychische en psychiatrische problematiek), met een dagbesteding die tot een baan kan leiden en waar cliënten trots op kunnen zijn", zegt Tom Niesten, Manager Servicecentrum GGzE.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven