Volledig scherm
De Kastanjelaan op een archieffoto. Foto Ton van de Meulenhof

Provincie betaalt mee aan Kastanjelaan

EINDHOVEN - De Kastanjelaan die langs het Eindhovense stadsdeel Strijp S loopt, wordt komende maanden in twee fases vernieuwd.

Er komen onder meer nieuwe fietspaden, parkeervakken en bomen. Ook de riolering wordt meteen vervangen. De gemeente had de reconstructie om bezuinigingsredenen al op de lange baan geschoven. Maar door extra financiële bijdragen van de provincie en Park Strijp Beheer kan het werk nu toch uitgevoerd worden.

De provincie draagt 435.000 euro bij, Park Strijp Beheer (waarin de gemeente ook participeert) 385.000 euro. De provincie haalt het geld uit een potje voor verbetering van bereikbaarheid, openbaar vervoer en veiligheid van langzaam verkeer.

In totaal kost de operatie 1,5 miljoen euro inclusief de rioleringswerken (3 ton).

Vanaf maandag tot het einde van het jaar zijn de Kastanjelaan en de Glaslaan daarom afgesloten. Het gaat om het deel vanaf de Plataanlaan tot en met de kruising Glaslaan-Mathildelaan.

Vorig jaar werd het andere deel van de Kastanjelaan aangepakt. Toen ging het om het stuk waarover de nieuwe speciale busbaan (HOV) ook werd aangelegd: vanaf de nieuwe entree van Strijp S halverwege de Kastanjelaan, tot aan de kruising met de Schootsestraat voor het Natlab.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven