De Kazerne in Eindhoven.
Volledig scherm
De Kazerne in Eindhoven. © Foto DCI Media

Provincie steunt Kazerne in Eindhoven met lening van 100.000 euro

EINDHOVEN - Designhotel/restaurant en bar De Kazerne in Eindhoven heeft een lening van honderdduizend euro van het provinciebestuur gekregen om de gevolgen van de coronacrisis op te kunnen vangen.

De Kazerne, gevestigd aan de Paradijslaan in hartje Eindhoven, valt buiten alle bestaande noodregelingen. ,,Dat komt omdat we in een stichtingsvorm werken”, zegt eigenaar Annemoon Geurts desgevraagd. ,,Bovendien kunnen we als stichting ook niet zo maar even een kortlopende lening afsluiten.”

Maar net als bij iedereen in de horeca zijn ook bij De Kazerne van het ene op het andere moment de inkomsten opgedroogd en lopen de onkosten voor onder meer het personeel wel gewoon door. ,,Met onze leveranciers hebben we gelukkig goede afspraken kunnen maken. Maar om het gat te kunnen overbruggen dat is ontstaan totdat we op 1 juni weer open kunnen, hebben we aan het provinciebestuur om steun gevraagd.”

Belangrijke rol

De provincie had ruim een jaar geleden, in de aanloop naar de opening van het hotel/restaurant, ook al een flinke duit in het zakje gedaan door een lening van 750.000 euro te verstrekken. Motivatie daarvoor was dat De Kazerne een belangrijke rol vervult in Eindhoven op het gebied van design en in die hoedanigheid functioneert als ‘provinciaal uithangbord voor Dutch Design’.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven