Volledig scherm
Thijs en Roel tonen hun gesigneerde shirts. © Jean Pierre Reijnen

PSV-fandag: ‘Vanaf de dag van geboorte zijn Thijs en Roel lid van de Phoxy Club’

EINDHOVEN - Handtekeningen verzamelen, je nieuwe tenue bedrukken en afsluitend je favorieten in actie zien tegen Vfl Wolfsburg. Tijdens de PSV FANdag was er woensdag in en rondom het Philips Stadion van alles te beleven voor de jonge PSV-fans. Maar hoe komen zij aan hun rood-witte hart?

Bij de broers Stijn en Morris is duidelijk te zien dat de liefde voor PSV ze met de paplepel is ingegoten. Niet alleen zitten ze zelf van top tot teen gekleed in het nieuwe uittenue in de buggy, ook vader Robin en moeder Sanne zijn in vol ornaat gekleed voor de PSV fandag. Ze hebben er net een reis van ruim twee uur uit Hoogeveen erop zitten. Een tocht die hij vroeger regelmatig ondernam met een vriendengroep bestaande uit zo'n 8 Drentenaren. Dan had je ook meteen vrijwel alle PSV-fans uit de hele provincie bijeen, vertelt Robin. "Bijna iedereen in mijn omgeving is voor FC Emmen of Ajax. Bij mij ontstond de liefde al jong toen ik een PSV-knikkerzak kreeg." 

Hele familie

Een aantal jaar had hij ook een seizoenkaart. Iedere 14 dagen ruim 4 uur reizen werd uiteindelijk toch te gortig, maar de jaarlijkse fandag mag niet overgeslagen worden. "Je moet je kinderen toch het goede voorbeeld geven." De Eindhovense moeder Kathelijne denkt er net zo over. Met een hele familie vol PSV-supporters maar een echtgenoot die voor Ajax is, besloot ze het zekere voor het onzekere te nemen met haar zoons Thijs en Roel. "Ze hadden geen keus. Vanaf de dag van geboorte, zijn ze lid van de Phoxy Club."

Volledig scherm
Robin en Sanne met hun zoons Stijn en Morris die samen met hun vader het nieuwe uittenue van PSV dragen. © Jean Pierre Reijnen

Handtekeningen

Volledig scherm
Daphne Mast (links) en Linn Scholten tonen hun handtekeningenkaarten. © Jean Pierre Reijnen

Vandaag zijn Roel en Thijs op een missie om zoveel mogelijk krabbels op hun shirt te krijgen. Doordat ze een uur eerder al in de rij stonden, kunnen ze uiteindelijk 3 van de 5 uitdeelpunten afvinken. Veel anderen gebruiken de vellen met daarop 20 vakjes. Die vol krijgen in het handtekeningenuurtje, blijkt een onmogelijke opgave. Al voor half drie waarschuwen stewards bij de Oostzijde dat het zinloos is nog in de lange rij aan te sluiten voor o.a. aanvoerder Jeroen Zoet. "De wachttijd is zeker driekwartier." Voor Daphne is het na de krabbel van Zoet de lange reis vanuit Nieuw-Amsterdam waard geweest. "Omdat al mijn broers voor Ajax zijn, wilde ik een ander club supporteren."

Door de lange rijen blijven fans die niet zoals Roel en Thijs al vroeg in een rij stonden om drie uur nog steeds met een vrijwel lege kaart en fototoestel. Een steward krijgt een huilend meisje tot bedaren door hoogstpersoonlijk op de valreep Hirving Lozano nog een handtekening te ontfutselen. Vrijwel daarna worden ze afgelost door de damesselectie. Voor de heren start nu de voorbereiding op het vriendschappelijk duel tegen het Duitse Wolfsburg, de afsluiter van de FANdag.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen