PSV-fans breken door hekken rond bomvol Stadhuisplein

videoEINDHOVEN - Tientallen supporters van PSV zijn maandagmiddag door de hekken rond het Stadhuisplein gebroken. Het plein is tijdens de huldiging van de kampioen bomvol. Er kon eigenlijk niemand meer bij.

Tientallen fans die niet op tijd op het plein konden komen, verzamelden zich bij het toegangshek voor de hulpdiensten, aan de achterkant van het Stadhuisplein. Ze duwden daar zo hard tegen de hekken dat ze omvielen. Erachter stond één beveiliger, die tevergeefs probeerde de hekken tegen te houden. 

De fans, van wie een paar hun gezicht bedekten, renden over de hekken heen. Ze staan nu tussen de andere supporters op het plein. De omheining is inmiddels weer gesloten. Na enige tijd kreeg de alleenstaande beveiliger hulp van collega's en politie. 

Volgens de gemeente Eindhoven is de situatie weer onder controle. In de stad zijn in totaal 65.000 mensen. Twee jaar geleden waren er 100.000 mensen op de been. Op het 18 Septemberplein zou nog plek zijn voor supporters. 

Volledig scherm
Fans breken door de hekken rond het Stadhuisplein. © Bart-Jan van Rooij
Volledig scherm
Fans breken door de hekken rond het Stadhuisplein. © Bart-Jan van Rooij
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Recensie: de zuiverheid van Jean-Guihen Queryas en Alexandre Tharaud
    PREMIUM

    Recensie: de zuiverheid van Jean-Gui­hen Queryas en Alexandre Tharaud

    Ze zien eruit als jonge knulletjes, klein, tenger en gretig, een korte broek zou ze bij wijze van spreken niet misstaan. Toch zijn Jean-Guihen Queryas en Alexandre Tharaud beiden de vijftig gepasseerd. Ze zijn leeftijdloos, op hun honderdste zal wellicht hun haarkleur, maar zeker niet hun speelstijl aan jeugdigheid hebben ingeboet. Beiden waren ooit een belofte, beiden maakten de verwachtingen waar. Ze freewheelen tussen oude en nieuwe muziek op bijbehorende instrumenten, zijn tuk op het experiment, ze zoeken in hun carrière zowel de verbinding als het solistendom.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven