Volledig scherm
Luuk de Jong introduceerde de AV1 robot tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle. © BSR Agency

PSV Foundation Run in Eindhoven terug van weggeweest

EINDHOVEN - Eind mei vindt de tweede PSV Foundation Run plaats. Het parcours leidt langs diverse PSV-locaties. 

Vorig jaar werd-ie op de valreep afgelast, maar dit jaar is de PSV Foundation Run weer terug. Het hardloopevenement, dat start en finisht in het Philips Stadion en onder meer via de Herdgang loopt, vindt plaats op zondag 26 mei. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden vijf en tien kilometer. Voor kinderen is er een speciale Phoxy Kids Run.  

In 2017 werd het evenement voor de eerste keer gehouden, georganiseerd door het Rotterdamse bureau Epic. De run bracht zo'n achthonderd lopers op de been. Door een geschil over de organisatierechten -PSV was inmiddels in zee gegaan met Golazo Sports- werd het evenement vorig jaar op last van de rechter geschrapt. 

Robot

Deelname aan het evenement bedraagt voor volwassenen vijftien euro; kinderen betalen 6,50 euro. Aan de Foundation Run, waarvoor PSV rekent op zo’n duizend deelnemers, zijn geen prijzen verbonden, aldus een woordvoerder van PSV. 

Net als bij de eerste editie gaan de opbrengsten naar een goed doel. Dit jaar heeft de PSV Foundation gekozen voor de AV1 robot, die onlangs door Luuk de Jong tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle werd geïntroduceerd. Via het robotje wordt een audiovisuele verbinding tot stand gebracht. Ernstig zieke kinderen die aan bed gekluisterd zijn, kunnen met een iPad die zij in bruikleen krijgen, de match van zeer nabij volgen. Via de robot kunnen zij bijvoorbeeld ook na de wedstrijd gesprekjes met voetballers voeren.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7957 stemmen