Volledig scherm
PREMIUM
Jan Reijnen. © Jean Pierre Reijnen/fotomeulenhof

Psycholoog Reijnen van GGzE met pensioen: ‘Op zoek naar mens achter de dader’

EINDHOVEN - Bijna veertig jaar ging psycholoog Jan Reijnen om met de zwaarste categorie psychische patiënten, waarvan 32 jaar in De Woenselse Poort, de gesloten afdeling van de GGzE in Eindhoven. De laatste vijf en een half jaar was hij directeur behandelzaken. 

Deze week werd Reijnen 65 jaar. Tijd voor pensioen.  Hij kijkt terug op een leven in de psychiatrie én de commotie rond zelfdodingen, smokkel en onveiligheid die De Woenselse Poort twee jaar in de greep hield.

  1. Kerkklokken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieuze boodschap van Netflix onthult waarom
    video

    Kerkklok­ken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieu­ze boodschap van Netflix onthult waarom

    EINDHOVEN - De kerkklokken van de Catharinakerk in Eindhoven speelden vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’. Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt waarom: het derde seizoen van de hitserie La casa de papel begint vandaag. Terwijl de kerkbeheerder van de kerk van niks wist, werd de beiaardier door het reclamebureau van de streamingdienst benaderd om de serie te promoten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven