Volledig scherm
Jongeren in het winkelcentrum op zoek naar de clown. © Bert Jansen

Pubers achter opruiend Instagram-account Coco de Clown weer vrij

EINDHOVEN - De twee vijftienjarige jongens uit Eindhoven die dinsdag en woensdag werden opgepakt op verdenking van opruiing via Instagram zijn weer vrij.

Dat liet de politie donderdag weten. Ze blijven nog verdachten. De jongens werden aangehouden omdat ze via een Instagram-account als Coco de Clown social media-volgers opriepen om naar Winkelcentrum Woensel te komen. Dat leidde daar vrijdag- tot en met maandagavond tot ongeregeldheden.

De politie denkt dat de twee vijftienjarigen de voornaamste rol hadden achter het Instagram-account. De politie houdt meerdere accounts op social media in de gaten, laat een woordvoerder weten. "Dat moet je breder zien dan alleen Coco de Clown en breder dan alleen Instagram."

De politie heeft de gegevens van de twee pubers doorgegeven aan de gemeente Eindhoven. Mogelijk worden via de gemeente nog instanties bij de zaak betrokken.

Het Coco de Clown-account met een paar duizend volgers is inmiddels niet meer online. De politie laat weten dat zowel dinsdag als woensdag geen problemen meer zijn gesignaleerd rond Winkelcentrum Woensel.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven