Volledig scherm
Jasper van de Weijert

Publiek treurt om overleden Jasper

EINDHOVEN - Het publiek staat massaal stil bij het overlijden van Eindhovenaar Jasper de Weijert. Zondagavond rond acht uur hadden al vijftienhonderd mensen iets geschreven in het condoleanceregister dat zijn ouders op internet hebben geopend.

Het achtjarig jongetje overleed zaterdagochtend vroeg aan een hersentumor die in maart van dit jaar was ontdekt.​

Jasper stond eind juli op de voorpagina van het ED. Zelf had hij geen kans op genezing, daarom ging hij geld inzamelen voor de behandeling van zijn vriendje Faber, die eveneens ziek is. Het publiek schoot de vriendjes massaal te hulp. Mede dankzij die hulp kan Faber binnenkort afreizen naar de VS voor een immunotherapie.

Jasper kreeg tientallen uitjes aangeboden, van vaartochten tot helikoptervluchten. Op de valreep kwam zelfs Sinterklaas nog speciaal voor hem naar Eindhoven. De laatste weken ging het snel bergafwaarts en kon Jasper door zijn tumor en vochtophoping steeds minder. Hij is tot op het laatst liefdevol verzorgd door zijn ouders en overleed thuis, vredig in hun armen.

Plaats een persoonlijke boodschap in het online condoleance-register of op Mensenlinq om uw steun aan de familie van Jasper te betuigen.

Volledig scherm
Jasper in augustus op de motor bij de Harley Davidsonclub in Strijp © Lucas van Houtert

In samenwerking met indebuurt Eindhoven