Het Stationsplein in Eindhoven, gezien vanaf de Bijenkorf, wordt herontwikkeld tot District E.
Volledig scherm
Het Stationsplein in Eindhoven, gezien vanaf de Bijenkorf, wordt herontwikkeld tot District E. © Michel Theeuwen

Publieksavond over District E in Bijenkorf in Eindhoven

EINDHOVEN - De derde publieksbijeenkomst over District E, de plannen voor het Stationsplein in Eindhoven, is maandag 1 juli in de Bijenkorf. Ontwikkelaar Amvest presenteert daar onder meer het ontwerp-bestemmingsplan.

Na de zomer moet dat plan ter inzage worden gelegd. Volgens projectleider Ralf Peeters van Amvest is dat een 'mijlpaal' voor District E omdat het plan daarmee 'heel concreet' wordt.

Tijdens de bijeenkomst krijgen aanwezigen de kans om nog een 'boodschap' mee te geven voor het bestemmingsplan.

Torens

Ook presenteert Amvest in de Bijenkorf de laatste versie van het ontwerp van bureau Powerhouse Company. Begin dit jaar werd al bekend dat de torens omgedraaid zijn: de grootste van de drie (170 meter, was 158) staat nu aan het spoor, de kleinste van ruim 70 meter aan de Stationsweg. Ook komt de ingang van de fietskelder onder het plein voor het station niet midden op het plein bij het beeld van Anton Philips te liggen.

Op de achtergrond werken bureau Zus en de gemeente nog aan de inrichtingsplannen voor de openbare ruimte. Ook daarvan wordt de laatste stand van zaken gepresenteerd. Ook werkt Amvest aan de precieze hoeveel horeca, woningen en dergelijke. ,,Als dat duidelijk is, kunnen we de exploitanten zoeken. Daarmee zijn al wel veel gesprekken gevoerd."

Regiegroep

Verder wordt aandacht besteed aan de oprichting van de 'regiegroep' met belanghebbenden waarmee Amvest wil overleggen over bijvoorbeeld bereikbaarheid en veiligheid tijdens de bouw die volgend jaar moet beginnen.

Aanmelden kan via mail.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven